Workshop Encaustic Art (bijenwastekening)

Encaustic art ( bijenwas tekening) is een techniek waarbij je schildert met een strijkijzertje en blokjes bijenwas in diverse kleuren. Het is een zeer oude techniek die werd gebruikt in de schilderkunst. Waarschijnlijk al honderden jaren geleden werd deze techniek gebruikt door de Grieken, Egyptenaren en Romeinen. Vroeger met verwarmde spatels tegenwoordig met een speciaal hiervoor ontworpen strijkijzertje.
Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van Encaustic Art en hoe je de bijenwas op het strijkijzer moet aanbrengen. Je kiest 3 tot 4 kleuren die jouw aanspreken en gaat aan de slag. Nadat de tekening voor je gevoel klaar is kun je erin gaan werken met een kraspen of met een verfstift, om de lijnen langs de gestolde was extra aan te zetten. Zo zie je de vormen nog meer naar voren komen. Er ontstaan verrassende, intuiitieve, tekeningen op papier.  Ook hier is ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig. Het een vorm van schilderen die je kan helpen in je proces van bewuste en je onbewuste gedachten en gevoelens. Wanneer de bijenwastekening klaar is zie je allerlei symbolen die veel over jou kunnen vertellen. Je kunt de de tekening als het ware “lezen”. Wat betekent dat je de tijd neemt om er naar te kijken, de symbolen te ontdekken, je kleurengebruik en de betekenis ervan.

Er wordt gewerkt in kleine groepen. (4 – 6 personen) De duur van de workshop is 1,5 – 2 uur.

encautic-art-voorbeeld-blauw

encautic-art-workshop

Ook voor kinderen vanaf 8 jaar is dit een geweldige workshop!

Wanneer:
In overleg een eigen datum/tijd. De workshop gaat door met minimaal 4 personen. Ook voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kosten:
€ 20,00 per persoon, inclusief materiaal.

Aanmelden via het contactformulier. Vermeld daarbij welke datum jouw voorkeur heeft. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn ontvang je per email de bevestiging.