Nieuw(s)

21 januari bezoeken wij het Stedelijk museum Schiedam:

STICKY BUSINESS – DE VERLEIDING VAN SUIKER IN DE KUNST

Hemels of hels, suiker roept bij vrijwel iedereen iets op. Voor de grote tentoonstelling Sticky Business. De verleiding van suiker in de kunst nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. Ze werpen een nieuw licht op dit maatschappelijke thema. Verlustig je aan een snoeplandschap van Pip & Pop, laat je aan het denken zetten door de colamachine van Helmut Smits of lik aan de vrouwenbeelden van Joseph Marr.

 


NIEUW! workshop “schilder je beschermengel, met duiding”.

Op 22 april j.l. is de eerste workshop geweest van “schilder je beschermengel, met duiding”. Enthousiaste deelnemers hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Kijk hieronder voor een kleine impressie van deze middag. Inmiddels blijkt deze workshop een succes te zijn.

Wil je een keer meedoen? Schrijf je dan in of mail voor verdere inlichtingen. Op 2 juni 2018 is de volgende workshop, deze is vol maar in september gaan we weer nieuwe data plannen. Voor meer informatie de volgende pagina.


 


Op 17 september  starten we met een nieuw thema “kunst van het strandjutten”.

Mijn inspiratie en enthousiasme is aangewakkerd door Petra, deelnemer van de dinsdaggroep. Na afloop van het museumbezoek is zij spontaan naar Kijkduin gefietst en mocht bij Ome Jan een mooi stuk “jut-hout” meenemen om te beschilderen. Dit idee vind ik erg leuk en wil dit als nieuw thema aan jullie aanbieden. Petra heeft “Ome Jan” gevraagd of hij vrouwen kan en wil ontvangen en hij vindt het OK. Op zaterdagmorgen gaan wij wandelen langs het strand en alles waarop je kunt en wilt schilderen mag mee naar het atelier. Bij de jutterskeet van “Ome Jan” ligt voldoende hout en touw om je vangst aan te vullen. Laat je fantasie de vrije loop. Na afloop van dit thema zal ik proberen een mooie plek te zoeken voor een expositie.

Schilderen op hout na strandjutten.

Schilderen op hout na strandjutten.


Impressie van de “schilderen is ont-moeten” op de dinsdagavond


Op 1 mei 2016 hebben we een bezoek gebracht aan, wederom, het Gemeentemuseum Den Haag. Nu voor de prachtige expositie van Jan Toorop.

Jan Toorop (1858-1928) behoort met Van Gogh en Mondriaan tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit deze periode. Toorop was een grote inspiratiebron voor Gustav Klimt.Toorop bekend bij het grote publiek met art nouveau. Denk aan de litho voor de promotie van de Delftsche slaolie, mijn persoonlijke favoriet. Het hele ouvre is te zien, dus ook de stijlen die minder bekend zijn. Dit was een verrassing voor ons allen, was een diversiteit, diverse stijlen wisselde elkaar voortdurend af. Prachtig, in sommige schilderijen was je niet alleen toeschouwer maar ook deelnemer. Wij waren aangenaam verrast en onder indruk van het overzicht en ook de manier van presenteren.

Als toetje Klimt/Schiele waar Judith, in een bijzondere vormgeving, getoond wordt in combinatie met Portret van Edith van Egon Schiele.

Schiele heeft zijn vrouw afgebeeld als het toonbeeld van kuisheid. De werken zijn mooie tegenhangers van elkaar, maar de oeuvres van Klimt en Schiele zijn ook, zowel thematisch als stilistisch aan elkaar verbonden. Beide in een prachtige zaal te zien, de ene ingetogen de ander uitbundige en “duister”. Dit is een “must see”! Geweldig.

———————————————————————————————————————

Op 14 februari 2016 hebben we een bezoek gebracht aan het Gemeentemuseum Den Haag voor de expositie Retrospectief van Karel Appel. Het was werkelijk fantastisch. Je voelde de energie, de emotie, je wordt er blij van. De schilderijen zijn stuk voor stuk zo sterk dat je daar van onder de indruk raakt . De hele expositie gaf zoveel inspiratie dat een ieder naar huis ging met een idee voor het volgende eigen kunstwerk.

———————————————————————————————————————

Dit zijn de nieuwste schilderijen van José. Allemaal weer met acryl op doek, uit de serie: “Hoe een gebeurtenis je leven kan veranderen”.

———————————————————————————————————————

In de week van 16 september 2014 gaan de schilderavonden weer beginnen in het atelier. De dinsdagavond zit vol, maar op de donderdagavond (inloopatelier) is nog ruimte.

Ter inspiratie, voor de komende schildermaanden, zijn de cursisten naar het stedelijk museum in Schiedam geweest.

Uitnodiging cursisten bezoek museum augustus 2014———————————————————————————————————————

José is gevraagd om haar atelier in Kunstoase bekend te maken. Dus in het septembernummer staat haar advertentie in de rubriek de “kunstenaars uit het westen van Nederland”. :-)

———————————————————————————————————————

Expositie

•    Waar: Cultureel Centrum Abtswoude
•    Wie: José Halbe
•    Wanneer: 2 t/m 26 mei 2014
•    Openingstijden Cultureel centrum: maandag t/m zondag van 9.00 – 18.00 uur

De expositie is elke dag te bezichtigen tijdens de openingstijden van het cultureel centrum.
Op zondagmiddag 18 mei 2014 is José zelf aanwezig. Als je dan langs wilt komen, laat het dan even weten, dan staat er een kopje koffie voor je klaar ………….

———————————————————————————————————————

Op vrijdagavond 29 november is de expositie van de cursisten uit het atelier van José, ’t Zit ‘m in de kunst…”, in de bibliotheek in Den Hoorn, geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de doeken en de bijbehorende krukjes bewonderd.

De expositie hangt nog tot zaterdag 18 januari 2014

expo Bibliotheek Den Hoorn