Rotmeid

Onder het pseudoniem Rotmeid maakt José digitaal werk. Ze schildert als het ware op een beeldscherm, het liefst zo klein mogelijk. Daarbij werkt ze niet met een van te voren bedacht plan, maar, zoals ze zelf zegt: “Ik ga gewoon beginnen met een kleur waar ik op dat moment zin in heb en speel met vlakken en lijnen. Ik laat mijn fantasie de vrije loop en zo verschijnt er een beeld dat ik verder uitwerk”. “En dan is er opeens een “Rotmeid” (zo noem ik mijn werk) geboren”. De kleurrijke, fantasievolle creaties zien er aantrekkelijk uit en hebben een zeer eigen, los, bijna onverschillig karakter.

De naam “Rotmeid” is door haar gekozen als eerbetoon aan haar moeder. Als kind zei haar moeder vaak, nadat ze weer eens “niet netjes in de pas liep”: “Wat ben je toch een rotmeid”. Hierbij had ze echter een glimlach op haar gezicht die ze dapper probeerde te onderdrukken. Haar moeder was dol op haar en gaf haar alle ruimte om het tekenen te ontwikkelen. Regelmatig kreeg ze een doos kleurpotloden en een tekenboekje, waarna die “Rotmeid” weer uren zoet was…… “ Het digitale “schilderen” heeft Rotmeid de afgelopen jaren ontdekt.

De digitale werken worden als “Fine Art”, in de vorm van giclées, in gelimiteerde oplage uitgegeven. Bij elke uitgave, ongeacht het formaat, wordt een “Certificaat van Echtheid” meegeleverd.

Ga hier naar het werk van Rotmeid