Open Middag-Atelier – Individueel schilderen

Open-Middag-Atelier “schilderen en meer”

Deze middag biedt ook de mogelijkheid voor individueel te werken.
Aan de hand van beeldend werken wordt je persoonlijk begeleid. Je werkt aan je schilderij met of zonder hulpvraag. Geschikt voor mensen met een, bijvoorbeeld, burn-out. Het is een fijne en zachtaardig manier om bij jezelf te komen.

  • Het open atelier staat voor ontdekken, ervaren en ont-moeten.
  • Voor schilderen met acryl/medium/pasta
  • Voor tekenen, schetsen met houtskool, inkt, potlood, pastels
  • Voor experimenteren met Encaustic art (lees hieronder wat Encaustic art is)
  • Voor lantaarntjes schilderen op onbrandbaar papier enz.

Wat is Encaustic Art (bijenwas) 

Bij het maken van een bijenwas tekening werk je met een speciaal strijkijzertje, speciaal papier en gekleurde blokjes van was. Deze laat je smelten op de punt van het strijkijzer. Dan zet je de gesmolten was op het (speciale) papier. Er komen verrassende, intuïtieve, tekeningen op papier.  Ook hierbij is ervaring met tekenen of schilderen niet nodig.  Wanneer de bijenwas tekening klaar is zie je allerlei symbolen die veel over jou kunnen vertellen. Je kunt de tekening als het ware “lezen”. Wat betekent dat je de tijd neemt om er naar te kijken, de symbolen, je kleurgebruik en de betekenis ervan te ontdekken. Je kunt  in de aangebrachte bijenwas ook werken met acrylstiften en/of kraspennen. Dat zorgt ook weer voor andere effecten.

Wanneer:
Donderdagmiddag om de 14 dagen van 14.00 – 16.00 uur.


Kosten: Strippenkaart voor 5 middagen € 75,00.  Prijzen zijn met gebruik van materiaal kwasten, verf, krijt, papier, enz. Doeken en ander materiaal dan hiervoor aangegeven zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar zijn wel verkrijgbaar en/of te gebruiken in het atelier.

Aanmelden: Via het contactformulier, e-mail of telefonisch.